sábado, 13 de octubre de 2012

NEW YORK CHEESE CAKE

Sota petició popular, aqui us deixo la recepta que he seguit per fer el New York Cheese Cake. L'he fet per l'aniversari del meu pare i tot i que era enorme, i erem mogollon de gent, estava taaant bo, que ha volat!!!



* recepta treta del blog El Perfume de mi Cocina
Ingredients:
Per a la base: 
- Galetes (tipus digestive) 400 gr. 
- Sucre 90 gr.
- Mantega sense sal fosa 125 gr. 
Per al farcit: 
- Formatge crema a temperatura ambient 1 kg 
- Sucre blanc 200 gr. 
- Farina de blat 35 gr. 
- 5 Ous grans a temperatura ambient 
- Crema de llet (nata) 80 ml 
- 1 Ratlladura de llimona 
- 1 cullerada Extracte de Vainilla
Pel topping:
- crema agria 240ml
- sucre blanc 30 gr.
- 1 cullerada de extracte de vainilla

Elaboració:
Preescalfa el forn a 175 º C. En un bol mitjà barreja les molles de galeta, el sucre i la mantega fosa.
- Passa a un motlle de 23 cm de diàmetre que sigui desmuntable i pressiona les molles de forma que cobreixis el fons i les parets del motllo fins uns 5 cm (et pots ajudar amb una cullera).
- Ho posarem al forn durant uns 15 minuts i despres ho retirarem.
- Prepara el farcit: En un recipient barreja el formatge crema, el sucre i la farina. Barreja a velocitat mitjana fins que quedi una mescla suau. 
- Afegeix els ous d'un en un barrejant 30 segons per cada un. 
- Despres incorporarem la crema de llet, la ralladura de llimona i el extratcte de vainilla.
- Ho posarem dins del motllo i despres al forn durant 15 minuts a 175 graus. Quan hagi passat aquest temps, baixarem la temperatura a 120 graus (he de dir que al meu forn ho vaig tenir que posar a 150, aixi que cadascu haura de probar amb el seu forn) i ho deixarem al forn durant 60-90 minuts.
- Sabrem que esta llest quan fem tremolar la mescla i nomes es mogui la part del mig com un flam.
- Ho retirarem del forn i ho deixarem sobre una reixeta, mentre preparem el topping
- Per fer el topping, s'ha de barrejar la crema agria, el sucre i la vainilla, i posar-ho per sobre del pastis.
- Ho tornarem a posar al forn durant uns 15-20 minuts a 150 graus. 
- Quan estigui llest, ho treiem del forn i ho posem a sobre la reixeta perque s'arrefredi. 
- Just quan ho acabem de treure, passarem un ganivet per les parets del pastis, entre el motllo i la galeta, perque aixi no es facin esquerdes.
- Ho deixarem arrefredar i despres ho posarem a la nevera tota la nit. 
- Per servir, ho treurem una hora abans de la nevera i ho acompanyarem d'alguna melmelada de fruits vermells.

Desitjo que us agradi i que us animeu a provar-lo!!!


2 comentarios: