domingo, 29 de enero de 2012

MSC AMB MOUSSE DE XOCOLATA

Com alguns sabreu ja, finalment no he pogut assistir al meu primer curs de decoració de pastissos amb fondant...una pena, pero hi han prioritats molt més importants: la meva peke s'ha posat amb gastrointeritis i no era plan de deixar-la soleta.
Be, el tema es que ja tenia preparats els MSC tal com la Dolors m'havia recomanat, i així que n'he volgut aprofitar un per fer un pastisset per alegrar-nos la tarda de diumenge que hem anat a fer un cafetó a casa d'uns amics.
He fet servir el Madeira Sponge Cake que havia fet pel curs i l'he rellenat i cobert amb un mousse de xocolata. Res complicat pero el resultat ha sortit prou bó.


Aquí us deixo la recepta:

Madeira Sponge Cake (MSC)

Ingredients per un motlle d'uns 18 cm (cal que els tots els ingredients estiguin a temperatura ambient)

- 4 ous (pesats sense clova)
-
Mantega (igual pes dels ous)
-
sucre (igual pes dels ous)
-
farina (igual pes dels ous)
-
½ sobre llevat
-
1 polsim de sal
-
1 sobre de sucre de vainilla

Elaboració
:

- Batre la mantega amb el sucre, fins que creixi, passaran uns minuts fins que hagi blanquejat, crescut.

- Quan s'hagi treballat el sucre amb la mantega anirem incorporant els ous un a un sense parar de batre. En aquest punt la massa sembla tallada, però s'arreglarà al anar incorporant la farina.

- Haurem tamisat la farina amb el llevat i la sal i ho afegim cullerada a cullerada a la mescla anterior.

- Untarem un motlle amb mantega i farina o ho posarem en un motlle de silicona i ho introduirem al forn preescalfat a 175º uns 45-50 minuts. Si és possible amb ventilador del forn, però això ja dependrà de cada forn. L'MSC estarà quan punxant amb un escuradents en el centre surti net, en cas contrari anirem afegint minuts de 10 en 10.


Mousse de Xocolata


Ingredients:

- 500gr de nata per montar
- 1 taula de xocolata per fondre
- 2 cullerades de sucre
- 10 làmines de gelatina

Elaboració:

- Montarem la nata amb les 2 cullerades de sucre.
- Desfarem la xocolata i ho incorporarem a la nata.
- Ho barrejem be amb moviments envolvents perque no es baixi la nata.
- Per un altre banda remullarem la gelatina perque s'hidrati, l'aixugarem i després la desfarem amb una mica de llet calenta.
- Incorporarem la gelatina a la mousse.

Decoració del pastís

- Partirem per la meitat el MSC i el farçirem amb la mousse.
- Després el taparem amb l'altre part i el posarem a sobre la reixeta del forn, per poder posar la mousse per sobre i cobrir-lo completament.
- El posarem a la safata on el volguem presentar i el posarem a la nevera perque la mousse es cualli.
- Després el decorarem com més ens agradi.

3 comentarios:

  1. Noia amb nens ja se sap, mai pots fer plans segurs. Espero que la teva peque ja estigui molt millor....
    I pel que fa aquest pastís, molt bona idea d'aprofitament. Els amics deurien estar encantats!!!
    Petoents guapa

    ResponderEliminar
  2. Hola sóc unes de les amigues de l´Emma, el pastís estava bonissim.
    La veritat és que l´Emma és molt bona pastissera.
    Un petonet Emma.
    Mar Nieto.

    ResponderEliminar
  3. Hi Emma, this chocolate mousse cake is great! I am trying to make a good sponge cake now. Hope I can learn more here!

    ResponderEliminar