Ja fa molt de temps que vaig penjar unes fotos de les galetes que faig per servir per decorar al facebook, pero encara no havia posat la recepta al blog.
Aquesta recepta me la va donar l'Ara Galetes quan vaig fer un curs de decoracio de galates a principis d'any.
Per mi es perfecte, queden cruixents per fora i tovetes per dins.
A veure si les probeu!!
Ingredients:
- 250 gr de mantega sense sal
- 200 gr de sucre
- 1 ou XL lleugerament batut
- 500 gr de farina
- 1 culleradeta de vainilla
Si les volem fer de diferents sabors, enlloc de la vainilla posarem:
- LLimona: la ralladura d'una llimona
- Taronja: la ralladura d'una taronja
- Chocolata: substituir 50 de farina per 50 gr de cacao en pols pur i sense sucre
- Licor: s'ho pot agegir un rajolinet del licor que volguem
Elaboracio:
-Amb l'accesori de la pala de la amasadora, batirem la mantega amb el sucre i l'aroma escollit, fins que quedi molt cremosa. No treballar en excess si no despres les galetes s'espaxurren.
- Quan estigui tot ben barrejat, afegir el ou.
- Quan estigui tot ben integrat, anar afegint la farina a cullerades, fins que quedi una pasta sense grumolls. Al final, s’haurà d’amassar a ma.
- Colocar la massa entre dues fulles de paper vegetal i estirar la massa amb el corró.
- Deixarem arrefredar a la nevera minim dues hores.
- Tallar amb la forma escollida i posar-les a la safata del forn, sobre un paper vegetal, uns 10-12 minuts, fins que començin a estar dauradetes.
- Refredar a sobre d’una reixeta.
- Es conserven en un tupper o tapades amb paper d’alumini o film durant un mes.
perfecte, vull provar de decorar galetes i aquesta recepta base em va genial. Petons!
ResponderEliminar