Sota petició popular, aqui us deixo la recepta que he seguit per fer el New York Cheese Cake. L'he fet per l'aniversari del meu pare i tot i que era enorme, i erem mogollon de gent, estava taaant bo, que ha volat!!!
* recepta treta del blog El Perfume de mi Cocina
Ingredients:
Per a la base:
- Galetes (tipus digestive) 400 gr.
- Sucre 90 gr.
- Mantega sense sal fosa 125 gr.
Per al farcit:
- Formatge crema a temperatura ambient 1 kg
- Sucre blanc 200 gr.
- Farina de blat 35 gr.
- 5 Ous grans a temperatura ambient
- Crema de llet (nata) 80 ml
- 1 Ratlladura de llimona
- 1 cullerada Extracte de Vainilla
Pel topping:
- crema agria 240ml
- sucre blanc 30 gr.
- 1 cullerada de extracte de vainilla
Elaboració:
- Preescalfa el forn a 175 º C. En un bol mitjà barreja les molles de galeta, el sucre i la mantega fosa.
- Passa a un motlle de 23 cm de diàmetre que sigui desmuntable i pressiona les molles de forma que cobreixis el fons i les parets del motllo fins uns 5 cm (et pots ajudar amb una cullera).
- Ho posarem al forn durant uns 15 minuts i despres ho retirarem.
- Prepara el farcit: En un recipient barreja el formatge crema, el sucre i la farina. Barreja a velocitat mitjana fins que quedi una mescla suau.
- Afegeix els ous d'un en un barrejant 30 segons per cada un.
- Despres incorporarem la crema de llet, la ralladura de llimona i el extratcte de vainilla.
- Ho posarem dins del motllo i despres al forn durant 15 minuts a 175 graus. Quan hagi passat aquest temps, baixarem la temperatura a 120 graus (he de dir que al meu forn ho vaig tenir que posar a 150, aixi que cadascu haura de probar amb el seu forn) i ho deixarem al forn durant 60-90 minuts.
- Sabrem que esta llest quan fem tremolar la mescla i nomes es mogui la part del mig com un flam.
- Ho retirarem del forn i ho deixarem sobre una reixeta, mentre preparem el topping
- Per fer el topping, s'ha de barrejar la crema agria, el sucre i la vainilla, i posar-ho per sobre del pastis.
- Ho tornarem a posar al forn durant uns 15-20 minuts a 150 graus.
- Quan estigui llest, ho treiem del forn i ho posem a sobre la reixeta perque s'arrefredi.
- Just quan ho acabem de treure, passarem un ganivet per les parets del pastis, entre el motllo i la galeta, perque aixi no es facin esquerdes.
- Ho deixarem arrefredar i despres ho posarem a la nevera tota la nit.
- Per servir, ho treurem una hora abans de la nevera i ho acompanyarem d'alguna melmelada de fruits vermells.
Desitjo que us agradi i que us animeu a provar-lo!!!
Emma, ho reconfirmo, estava boníssim!!!! La textura del formatge, finissima.
ResponderEliminarUn petonet
Vaya pinta tan buena!!
ResponderEliminarhttp://juegodesabores.blogspot.com.es/