Ingredients:
*Per al gelat de mascarpone i vainilla: - 3 rovells d'ou
- 100g de sucre
- 125ml de llet
- Una beina de vainilla
- 500g de mascarpone
- 200 ml de nata per muntar (35% matèria grassa)
*Per a la salsa de xocolata:
- 100ml de nata
- 100g de xocolata
- 25 g de mantega
*I també:
- 200ml de cafè
- Un raig de brandi
- "Bizcochos de soletilla"
El.laboració:
- Primer prepararem el gelat: posem un cassó al foc amb la llet i l'interior de la beina de vainilla a bullir, i mentre s'escalfa batem els rovells amb el sucre fins que augmentin i es tornin blanquinossos.
- Un cop arrenqui el bull i sense deixar de remenar afegim la llet als rovells en un raig fi i quan estigui tot incorporat portem de nou a foc lent, remenant contínuament durant dos o tres minuts fins que comenci a espessir però sense arribar a bullir.
- Deixem refredar bé la barreja i afegim el formatge mascarpone i la nata muntada en moviments envoltants. - Posem la crema resultant en la nostra nevera durant 30 minuts i si no disposem d'ella posem la barreja en un recipient apte per a la congelació i la retirem cada 45 minuts aproximadament i la batem, repetint aquest procés 2 o 3 vegades.
- I un cop això llest, només és muntar el tiramisú com sempre: poseu en un motlle (que estigui folrat amb paper de forn) una capa de gelat, després una altra de melindros allargats mullats en cafè amb un bon raig de conyac, i així fins a acabar amb una capa de gelat.
- Porteu al congelador d'un dia per l'altre i llest.
- Per decorar fem la salsa de xocolata: poseu al foc 100ml de nata fins bullir, en un recipient a part poseu 100g de xocolata en trossets amb 25 g de mantega i tireu la nata a sobre, deixeu reposar dos minuts perquè la xocolata es fongui i remeneu bé. Posar a la nevera fins que la salsa agafi cos i espesseixi i es la tireu per sobre del tiramisú.
I ja només quedarà servir...que vagi de gust!!
Me encanta Emma,ya me enamore cuando lo vi en tu muro,gracias por poner la receta,te ha quedado espectacular,un besito.
ResponderEliminarQue bona pinta, m'envies un troçet a Mallorca? es que ara tinc gana! jajajaj
ResponderEliminarUn peto ben fort :D
Qué chulo te ha quedado!! De verdad que está realmente impresionante.Muchas gracias por hacerlo, espero que lo hayas disfrutado :)
ResponderEliminarBicos.
wow!!, es para empezar y no terminar...me encanta la receta, por eso me quedo como seguidora. bss Acaramelada
ResponderEliminar